Go with a pro – Du kan inte göra alt själv

Idag surfade jag till en hemsida för ett lokalt småföretag som jag var intresserad att veta litet mer om. Använde min iPhone som jag ofta gör når jag behöver snabb information. Här är vad jag såg:

Go with a pro - Du kan inte göra alt själv

Jag postar den inte för att starta en debatt om Flash och dess framtid, utan för att säga något om attityden som många småföretagare har om webben. De flesta tror att en hemsida inte är något att investera i, att den är något som de själva kan göra. Och det är fel! Webben är en stor möjlighet för dom som jobbar frilans eller för ett litet företag, men är också väldigt komplext. Man kan inte lära sig att bygga hemsidor på 5 minuter, en timme, eller två veckor.

En dag, kanske om 3 månader eller möjligtvis ett år ska Flash kommer till mobiltelefoner men just nu finns det inga mobiler med just Flash. När jag surfade till den här hemsidan var jag ute efter ett kontaktnummer men fick inte tag på det pga av att sidan ser ut som den gör. Som jag sa är detta inlägg inte en kritik mot Flash, det är en kritik mot dom som tror att dom kan spara två kronor och gör allt själva. Om dom hade valt ett proffs, någon som älskar webben och webbdesign kunde dom haft sidan i Flash och kanske haft en ”fallback” för mobiler som visar en enkel version med all kontaktinformation. Men så var inte fallet här, utan dom valde att göra allt själva för att spara lite pengar och utan att ta sig tid att informera sig ordentligt först. Och det är därför dom tappar kunder. För när jag inte hittade det jag letade efter, sökte jag genast efter ett annat företag med en bättre hemsida.

Gör inte samma misstag, go with a pro.