WordPress uppdaterad till version 3.8

Nu blev WordPress uppdaterad till version 3.8. Denna version kalles för “Parker” efter den Amerikanska jazzmusiker Charlie Parker. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

WordPress 3.8 introducerar stora förändringar. Hela administrationsgränssnittet har setts över. Vid första blicken trodde jag att det påminner om tidigare versioner av WordPress men titta runt och du kommer att märka flera intressanta förändringar:

  • En modern platt design används.
  • Det är responsive och mobil/tablett syn är mycket mer användbar än tidigare.
  • Open Sans är den standard typsnittet – det ser tydligare och mindre rörigt.
  • Snabb laddning webb teckensnitt ikoner används i stället för bilder.
  • Åtta administration färgteman kan väljas i din profil.

Gränssnittet är märkbart snabbare än tidigare versioner. De flesta sidor väger in på mindre än 300 kB (komprimerade) med bulkiest sällan överstiger 500 kB. Jag misstänker att det kan gå lite längre om laget bytte från JavaScript-baserade animeringar till CSS3 men det är fortfarande imponerande.

Smartphone och surfplatta tillgång har förbättrats avsevärt. Jag rekommenderar att du prova det. Jag tror det är det bättre än iOS och Android WordPress program som sällan fungerar som förväntat.

Nya Twenty Fourteen tema

Twenty Fourteen är den nya tidning-stil standardtema. Som man kan förvänta, är layouten helt mottaglig. Viktigt innehåll länkar på hemsidan kan presenteras i ett grid vy eller en slider vy. Det kommer att kräva en del arbete för att göra det bästa av det, men tema och widget hantering är bättre än någonsin.

Var inte rädd för att uppdatera direkt!