WordPress uppdaterad till version 4.1

Igår blev WordPress uppdaterad till version 4.1. Denna version kalles för “Dinah” efter den Amerikanska jazzsångerska Dinah Washington. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

Nya Twenty Fifteen tema

WordPress 4.1 kommer med en ny standard tema som kallas Twenty Fifteen. Temat var utformade med en stark fokus i blogging. Teman använder Googles Noto typsnitt. Detta typsnitt har utvecklats för att arbeta på flera språk, vilket gör det perfekt för att ta WordPress närmare mot målet av starkare internationalisering.

Focus – Distraktion-Fritt-Skrivande

WordPress är bästa som en publiceringsplattform, så det är ingen överraskning att ”content creation” alltid kommer att vara i fokus. I denna nya version av WordPress har sett förbättringar av den befintliga störningsfri skrivning funktioner. Det kommer förmodligen att bli en funktion som användarna kommer antingen älskar eller hatar.

Focus gör det enklare än någonsin att koncentrera sig på just ditt innehåll, utan att distraheras av andra instrumentpanelen elementen.

Uppdateringar till språkstöd

Med lanseringen av WordPress 4.0 kunde du välja ditt eget språk på installation. Detta är kanske en av de mest kraftfulla funktionerna i WordPress och det är spännande att se mer arbete på detta område. WordPress 4.1 har översatts till 40 språk med andra språk som har ännu inte kommit. Om du vill byta språk på din webbplats navigera till ”Inställningar” och sen till botten av ”Allmänt” sida.

Rekommenderad Tillägg

I version 4.0 fick vi en ny tillägg sektion som låter dig bläddra ett grid vy av tillägg som tydligare visar information om antalet nedladdningar, betyg, när det senast uppdaterades, och om den har testats med din nuvarande versionen av WordPress.

WordPress 4.1 nu ger dig också ett filter för ”Rekommenderad Tillägg” som visar en lista med tillägg som är baserade på andra webbplatser som har liknande tillägg till dom som du ha installerat på din webbplats.

Logga ut på alla andra enheter

Tillgänglig under dina profilinställningar kan du nu logga ut alla enheter. Detta är en praktisk säkerhetsfunktion om du kan ha lämnat en konto inloggad på en annan enhet.

Vine har lagts till oEmbed

Vine är en populär plattform där människor kan ladda upp korta videoklipp. WordPress 4.1 har lagt Vine video till den långa listan av oEmbed stöd, du kan se hela listan här.

Bildjustering verktygsfältet

WordPress 4.1 ger en ny bildjustering verktygsfältet något jag tror att användarna i hög grad kommer att uppskatta.Det är en liten förändring, men en som kommer att vara både en stor tidsbesparing för erfarna användare och hjälpa nyare användarna känner sig mer bekväm att arbeta med bilder.

Ändringar för ni som är utvecklare

Som med alla WordPress uppdateringar så finns det gott om förändringar under huven. Här är några av de mer anmärkningsvärda förändringar som utvecklare kan vara intresserad av:

  • Bättre stöd för dokumenttiteltaggar
  • Förbättringar av Customizer API
  • Ny template taggar
  • Förbättringar av Taxonomy, Datum, Meta och Kommentar sökfrågor

Du kan få en mer komplett lista på WordPress 4.1 Field Notes sida.