WordPress är nu uppdaterad till version 4.3

Bara fyra månader efter WordPress 4.2 den senaste versionen är och WordPress är nu uppdaterad till version 4.3. Denna version kalles för “Billie” efter den Amerikanska jazzlegend Billie Holiday. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

Text mönster och genvägar

Den här nya funktionen är en för alla bloggare och copywriters där ute. WordPress 4.3 innefattar en hel rad av nya genvägar för textformatering.

Till exempel:

  • # gör en H1 tag, ## gör en H2, ### gör en H3 (och vidare och vidare)
  • Asterisker och streck blir kulor
  • Siffror som är följt av en punkt eller en hakparentes bli en numrerad lista

Det är snabbt, enkelt, och gör att du behöver inte klicka runt i inlägg editor.

Hantera menyer i Anpassa sida

Denna uppdatering ger ett nytt sätt att hantera menyer. Användare kan nu skapa, uppdatera och tilldela menyer direkt inom Anpassa sida. Tanken bakom denna förändring är att göra menyn byggnad mycket mer mobil vänlig, med den nya mobilvänligt gränssnitt som erbjuds av anpassaren panelen. Dessutom kan du se i realtid, exakt hur din meny kommer att se på din webbplats.

Säkra lösenord som standard

Genererade lösenord är nu starkare som standard, genom att ta bort behovet för användare att komma med sina egna lösenord. Måttet på lösenordets är också nu smartare.

Lösenordshantering Förbättringar

Det finns nu en ny process för att hantera lösenord. Hellre än att ta emot lösenord via e-post, vilket har hänt tidigare, kommer webb-ägare att få en länk för att återställa lösenord. Denna länk kommer att ha en begränsad hållbarhetstid, att garantera absolut skydd om e-postkontot eller meddelande blir äventyras.

Favicon (sida ikon) Funktion

WordPress 4.3 ger dig möjlighet att lägga till en favicon eller webbplatsikon, den lilla ”märke” som representerar din webbplats i webbläsare och på startskärmen för mobila enheter.

Din nya ikon kommer även att finnas kvar om du väljer att ändra temat och utformningen av din webbplats. Du enkelt lägga till ikonen via anpassaren.

Kommentarer avstängda på sidor som standard

Tidigare standardinställningen för kommentarer var ”På”, med WordPress 4.3, har det ändrats. När du skapar en ny sida, kommer kommentarer stängas av. Detta kommer att spara tid när du glömmer stänga kommentarer, som vi alla har gjort! Det kommer också att gå långt för att skydda folk från att träffas av kommentar spam.

Hyperlinks Förhandsgranskningar

I WordPress 4.3 visuella editor när du klickar på hyperlänkad text eller en hyperlänkad webbadress, dyker en verktygsfält nu upp. Det här verktygsfältet innehåller webbadressen i sin helhet, tillsammans med ”Redigera” och ”Ta bort” knapparna. Denna lilla funktion kommer att spara tid, så att du kan undvika att använda ”Infoga / redigera länk” -knappen i Editors verktygsfältet.

Ändringar till Admin bar

När du är inloggade och läser på webbplatsen har menyraden högst upp på sidan ändrats för att göra det lättare att gå direkt till olika admin sidor. Den andra menyalternativet (bredvid WordPress -logotypen) har förenklats för att endast omfatta de viktigaste toppnivå poster.

Det finns också en direkt länk till den nya Anpassar sida, en länk för alla väntande uppdateringar, och sedan en ”Ny” länk som gör det snabbare att lägga till nya användare, sidor och mer.

Ord och tecken räknare

Även om inte en stor förändring, är det värt att notera att det sätt WordPress räknar på ord och tecken har förändrats i den här versionen.

I stället för att uppdatera antal ord och tecken när en användare träffar ”Enter” tangent WordPress nu uppdateras ord och tecken räkning när du slutar skriva.