WordPress uppdaterad till version 4.4

Nu blev WordPress uppdaterad till version 4.4. Denna version kalles för “Clifford” efter den Amerikanska jazzmusiker Clifford Brown. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

WP API

WordPress REST API, det så kallade WP API är inte ny. Det har varit tillgänglig som ett tillägg och det har redan använts i några riktigt intressanta projekt för ett bra tag. Det är dock första gången det har varit inkluderade med i WordPress core.

WP API införs i två delar, WordPress 4.4 kommer att innehåller den första delen. Från användarens perspektiv, man kan tänk på WP API som rörmokeri som gör det möjligt för utvecklare att enkelt skapa kraftfulla nya program som använder WordPress som en ram. Det är en massiv milstolpe för WordPress som en platform.

WordPress blir en oEmbed leverantör

Du förmodligen redan vet att WordPress har stött oEmbed sedan version 2.9, och listan över källor har fortsatt att växa med varje ny uppdatering. Oavsett om det är en tweet från Twitter eller en YouTube-video, du kan enkelt kopiera webbadressen från någon av de möjliga oEmbed leverantörer och bara klistra in den på din WordPress editor för att bädda in innehållet.

Det innebär att du kan låta andra bädda innehåll från din webbplats direkt till deras webbplats. Eller kan du ta en webbadress från en annan WordPress 4.4 plats och klistra in den på din post och det kommer automatiskt att visa den.

Responsiv bilder

Det är nu viktigare än någonsin att se till att webbplatser är byggt med responsiv design. Med WordPress 4.4 responsiva bilder är nu inbyggt och visas på din hemsida för all bilder (inklusive på dina befintliga inlägg). Detta är en stor nyhet som säkert kommer att förbättra användarupplevelsen.

Denna funktionalitet levereras genom att tillsätta srcset och storlekar stöd till bild markup som WordPress genererar.

WordPress kommer nu automatiskt skapa några storlekar av bilden i mediabibliotek och genom att ta de tillgängliga storlekarna av en bild i srcset attribut kan webbläsare visar den lämpligaste bildstorlek baserat på kapaciteten hos enheten.

Twenty Sixteen tema

Med WordPress 4.4 kommer en ny tema som heter Twenty Sixteen. Den minimalistiska designen är baserad på en horisontell rubrik med möjlighet att ha en högra sidofältet och flera anpassade färgalternativ. Temat har utformats med ett mobil först tänkande, så att användarna kan njuta av en optimerad upplevelse på alla enheter.