WordPress uppdaterad till version 4.2

Nu blev WordPress uppdaterad till version 4.2. Denna version kalles för “Powell” efter den Amerikanska jazzmusiker Bud Powell. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

Nya och förbättrade ‘Blogga det här’

”Blogga det här” är inget nytt, men det har fått en del nya funktioner, inklusive att lägga till tillgångar till mediebiblioteket. Vilket är en trevlig tid sparare. Om du publicerar en hel del innehåll checka ut ”Blogga det här”. Du hittar ”Blogga det här” under menyn ”Verktyg”.

Byta tema direkt i Anpassa

Anpassa panelenen blir bättre och bättre och u kan du också ändra teman där. Om du fortfarande konfigurera dina teman i ”Teman” område av instrumentpanelen, old-school style, här är ytterligare en anledning att ta en titt på Anpassa sidan.

Kinesiska, japanska, koreanska tecken, och symbol stöd

WordPress databastabeller har ändrats från att använda utf8 till utf8mb4, vilket i huvudsak innebär att WordPress kan använda 4 byte instället för 3 byte. Med 4 byte tecken kan WordPress nu lagra alla Unicode-tecken, vilket öppnar upp stöd för många fler tecken och symboler, inklusive emoji.

Inbyggt stöd för fler tecken innebär att du kan också använda populär emotikon tecken emoji överallt. Och när jag säger överallt, menar jag överallt!

Du kan läsa mer om databas ändringar här.

Bättre tillägg uppdatering

Tillägg är en viktig komponent för de flesta webbplatser, och det innebär att vi måste ständigt hålla dem uppdaterade. WordPress 4.2 ger oss en ny tillägg uppdatering sida, en där du inte tas bort från Tillägg sidan under uppdateringen. Detta innebär mindre klick, vilket alltid är en bra sak.

Tumblr och Kickstarter support i oEmbed

WordPress 4.1 gav oss mer stöd för oEmbed, nu med 4.2 få vi stöd för Tumblr och Kickstarter. Om du är en utvecklare du kanske inte bryr dig mycket, men det är en funktion som jag ser nykomlingar i webbpublicering förälska sig i. Det ger icke-utvecklare ett enkelt sätt att inkludera externt innehåll utan att behöva oroa HTML.

Permalänkar som standard

Ställa permalänkar är ofta en av de första sakerna du gör när man bygger en ny webbplats, så det är goda nyheter att permalänkar är nu aktiverad som standard. Du kan naturligtvis stänga av dem om du behöver. Det är en liten förändring, men en som kommer att spara ett par klick.

Gör att WordPress talar med hjälp av wp.a11y.speak

I WordPress 4.2 har det skett en hel del arbete på wp.a11y.speak(). Detta gör att meddelande som genereras av JavaScript kan blir läst av skärmläsare. JavaScript baserade meddelande har skapat tillgänglighetsproblem tidigare, så detta är en bra funktion för tillägg och tema utvecklare som vill skicka både text och hörbara meddelanden.

Du kan läsa mer om wp.a11y.speak här.