WordPress är nu uppdaterad till version 3.7

WordPress är nu uppdaterad till version 3.7. Den version kallas för ”Basie” efter den Amerikansk jazz pianist William James ”Count” Basie. Det finns många stora förbättringar i den här uppdateringen.

Automatisk bakgrund uppdateringar

Jag har aldrig haft problem med one-click uppdatering. Det bara fungerar och i WordPress 3.7 det blir ännu bättre. Zero-click uppdateringar! Från och med nu underhålls och säkerhetsuppdateringar installerar automatisk i bakgrunden.

Den här funktionen kanske inte tilltalar till alla webb administratörer, men WordPress testade 110.000 webbplatser utan ett enstaka fel. I genomsnitt, uppdateringar ta mindre än 25 sekunder och kommer endast placera WordPress i underhållsläge under några sekunder.

Naturligtvis är det möjligt att konfigurera och inaktivera bakgrunds uppgraderingar. Håll utkik efter en tutorial på det snart.

Uppdaterad lösenords styrka mätare

Det nya lösenordet styrka meter erkänner nu vanliga svaga lösenord mönster såsom namn, datum, tangentbord sekvenser, nummerserier och även pop-kultur referenser. Det är något skrämmande – några av mina lösenord som tidigare lyfts fram som ”stark” har omklassificerats som ”mycket svag”!

Förbättrad sök funktion

WordPress 3.7 förbättrar sökning med relevans ordning – snarare än bara efter datum som tenderade att prioritera blogginlägg över sidorna. Till exempel bör ett sökord som matchar en titel visas mot toppen av listan. Det är lite svårt att utvärdera de förbättringar om du inte har 3.6 och 3.7 installationer med identiskt innehåll, men några grundläggande tester jag försökt verkade bättre.

Förbättrat lokaliserings

WordPress laget har förbättrats lokalisering och lovar att ge snabbare och mer kompletta översättningar. Språkfiler kommer också att hållas up-to-date med de automatiska uppgraderingar bakgrund. Det är ett klokt drag: WordPress krafter runt en femtedel av alla webbplatser och ett stort antal av dem kommer inte att använda engelska.

Datum Queries

Nu kan du som utvecklare söka inom ett visst datumintervall eller matcha vissa kriterier, såsom till exempel artiklar som publiceras på fredag under januari i år. För mer information, se till WordPress codex.

Multi-site wp_get_sites() funktion

Med den nya wp_get_sites () funktionen kan du hämta alla platser på din WordPress multi-site nätverk utan att behöva använda direkta databasfrågor. Det finns ingen dokumentation ännu, men det är det om det skulle behövas.