WordPress uppdaterad till version 3.9

WordPress 3.9 kom igår med massor av förbättringar och nya funktioner. Denna version kalles för Smith efter den amerikansk jazz musiker Jimmy Smith. Vi följde utvecklingen noga och vi är glada att kunna meddela att alla funktioner som vi var glada över tog sig in den slutliga utgåvan.

TinyMCE (visuell editor) är ombyggd

WordPress levereras med sin egen version av TinyMCE Editor. Precis som WordPress, är TinyMCE också en open source program och den ha nyligen fått några förbättringar. Och nu i WordPress 3.9 dessa förbättringar är tillgängliga. Några av våra favorit förbättringar är:

  • Drag & Drop bildöverföring
  • Live förhandsvisningar på gallerier
  • Ändra storlek och redigera bilder i Post Editor
  • Kopiera och klistra in direkt från Microsoft Word

Live Widget förhandsgranskningar i Tema Customizer

En annan mycket efterlängtade funktion i WordPress 3.9 är live Widget förhandsgranskningar. Den här funktionen gör det möjligt för användare att lägga till, ta bort, redigera och anpassa sina Widgets från Tema Customizer. Det är mycket enklare att använda, och du kan se dina ändringar direkt i förhandsgranskningsfönstret.

Den gamla widgets sektion kommer att finnas kvar under Utseende, för användare som hellre skulle använda den gamla sidan för att hantera sina widgets.

Förbättrat ”Lägg till teman” sektion

Lägg till teman sektion fick en ny snyggare och mer användarvänligt gränssnitt. Att söka efter teman i WordPress teman katalog är mycket lättare nu.

Audio/Video spellistor

Med WordPress 3.9, kan du skapa ljud och video spellistor på samma sätt som du skapar gallerier.

Det finns många andra förbättringar, såsom nya versioner av bibliotek, förbättrad automatiskt spar, och andra buggfixar. Observera att WordPress 3.9 är en stor release, så det kommer inte att gå uppdateras automatiskt. Du kommer att behöva initiera uppdateringen.