WordPress uppdaterad till version 4.5

Nu blev WordPress uppdaterad till version 4.5. Denna version kalles för “Coleman” efter den Amerikanska jazzmusiker Coleman Hawkins. Här är en summering av vad du kan förvänta dig att se i den senaste uppdateringen.

Webbplats logan

För den erfarna utvecklare eller avancerade användare, kan denna funktion inte verkar som en stor sak, men för många användare, har den enkla processen att lägga en logotyp inte alltid varit ett alternativ.

Du kan nu hitta logotypen inställningen i Anpassa sida under Webbplatsen identitet > Logan.

Det kan varierar beroende på ditt val tema, men de vanliga standard teman och populära teman kommer att börja använda denna metod för att tillåta användare att enkelt styra logotypen.

Responsive förhandsgranskning i Anpassa sidan

Från och med WordPress 4.5, har du möjlighet att förhandsgranska din webbplats på olika storlekar enhet skärm via Anpassa i instrumentpanelen. Tidigare kanske du har använt en tillägg, din webbläsare utvecklingsverktyg, eller bara ändra storlek ditt fönster – men nu denna behändiga funktionen är inom anpassaren.

Inline länk redigering

Länkningsprocessen inom den visuell Editor för dina sidor och inlägg har effektiviseras ytterligare. Nu när du klickar på standardlänkknappen i WYSIWYG editor, ett fält kommer nu automatiskt visas under texten så att du kan antingen klistra in länken eller söka efter länken på din webbplats.

Kommentar Moderation Förbättring

WordPress 4.5 har en fräsch kommentar måtta skärm styling att göra det lättare att hantera kommentarer. Kommentarer kan också nu ses i en editor.

Bildoptimering Förbättringar

Bildoptimering har förbättrats ytterligare för att skapa upp till 50% mindre filer med bibehållen bildkvalitet.

Logga in med användarnamn eller e-post

Med WordPress 4.5 kan du nu logga in med både din användarnamn och e-post address. Du kan alltid använda din e-postadress som användarnamn, men nu inloggningen accepterar ditt konto e-postadress och användarnamn. Det kommer att hjälpa mycket folk, användarna är mycket mindre sannolikt glömma sin e-postadress!